WHIN er et nettmagasin som inspirerer deg til å utforske Norge.

Sverdets Vei

06/ 02/ 2012 under Kultur

Helt siden jeg var barn, har jeg alltid hatt lyst til å prøve en kampsport. Dessverre fikk jeg aldri den sjansen. Jeg var litt nervøs da jeg gikk inn på Fridalen skole en mandag. Jeg så ingen folk da jeg gikk opp til andre etasje, men jeg hørte lyd som kom fra gymsalen. Lyden ble høyere og høyere mens jeg nærmet meg gymsalen. Det hørtes ut som om det var et skikkelig slagsmål på gang der inne; masse hyling og skriking, pluss lyden av tre mot tre.

Jeg trakk pusten og åpnet døren til gymsalen. Jeg så personer ikledd rustninger og svarte uniformer. De var elegante der de sloss mot hverandre, med flytende bevegelser. Det var som en dans der man følger en slags rytme.

kendo1 Sverdets Vei

Jeg kom inn og de tok en pause da de så meg. Vi hilste på hverandre og de ga meg med en gang et sverd som var laget av bambus. Sverdet kalles «shinai» på japansk. Jeg fikk begynne med en gang, og viste meg hvordan man skal gjøre det.

Det tok meg ikke så lang tid før jeg lærte det grunnleggende i kendo. Medlemmene i Bergen kendoklubb var veldig hyggelige, og jeg følte meg velkommen. Den første dagen var en bra opplevelse. Da jeg kom hjem, meldte jeg meg på med en gang.

kendo2 Sverdets Vei

kendo3 Sverdets Vei

Kendo, betyr direkte oversatt, «sverdets vei». Det er en moderne kampsport som har sine røtter fra samuraiene og deres kamp med sverd, «katana». I kendo forsøker man å beholde tradisjonelle budoverdier, som er tuftet på gammel japansk kultur.

Kendo kan praktiseres om en øvelses- eller livsvei. Det er en ren idrett med konkurranser og mesterskap.
Hvis du har lyst til å begynne med en kampsport, kan jeg virkelig anbefale kendo. Kanskje du vil like det. Det gjør i hvert fall jeg!

Andre kendoklubber i Norge:

Om forfatteren:

Charles Ravndal er web og grafisk ansvarlig, redaktør og journalist i WHIN.

Skriv kommentar