WHIN er et nettmagasin som inspirerer deg til å utforske Norge.

Mitt kjærlighetsforhold til Bergen

04/ 02/ 2012 under Kultur

Etter over åtte år i Bergen kan jeg trygt kalle meg hjemme her. Byen mellom de syv fjell som aldri stopper å forbause meg, sterkt forførende, men ikke minst imøtekommende. Selv regnet kan forfriske og inspirere.

Ingen by i Norge er så fortryllende som Bergen i vår- og sommermånedene. Du går langs Bryggen og ser solen bade i sjøen. Havnen er fylt med store og små båter på rekke og rad. Langs bryggekanten finner du både barn og voksne med hver sin store softis og et stort smil om munnen. Fra restauranter og bordene på fortauene utenfor høres latter og summing fra mennesker som hygger seg.

bergenelsk1 Mitt kjærlighetsforhold til Bergen

Gjennom solbrillene nyter jeg hver stråle som treffer kroppen min. Smilet og gleden kommer helt av seg selv og har vært der siden tidlig om morgenen helt siden buekorpsene startet morgeneksersisen. Trommingen og den taktfaste marsjeringen får liv i flere bergensere enn bare meg.

bergenelsk2 Mitt kjærlighetsforhold til Bergen

bergenelsk3 Mitt kjærlighetsforhold til Bergen

Når solen skinner er det travle tider for Fløibanen. Alle skal opp på Fløyen for å få med seg
den flotte utsikten ut over Bergen som ligger og skinner mellom «de syv fjell».

bergenelsk4 Mitt kjærlighetsforhold til Bergen

bergenelsk5 Mitt kjærlighetsforhold til Bergen

Langs Lille Lungegårdsvannet finner du japanske kirsebærtrær som er kledd i hvitt og rosa. Sammen med markblomster og grønt gress er idyllen ved vannet en drømmescene. Når vi i tillegg får med oss den fantastiske fontenen midt ute i vannet, der den sender kaskader av vannstråler om kapp mot himmelen, forstår en hvorfor så mange har satt seg ned akkurat her for å nyte inntrykket. Du skal lete lenge etter en ledig benk på denne tiden. Både på Festplassen og på Torgallmenningen spaserer mennesker livlig forbi i takt med gatemusikantenes glade melodier. Du ser det i blikket og smilet, «for en herlig dag».

bergenelsk6 Mitt kjærlighetsforhold til Bergen

Om våren og sommeren kan jeg ikke få det bedre her. Byen har fått en helt spesiell plass i hjertet mitt. Ja, jeg er forelsket i Bergen og stemningen byen gir meg. Bergen og jeg vi har et ekte kjærlighetsforhold.

bergenelsk7 Mitt kjærlighetsforhold til Bergen

Mine favorittsteder i Bergen:

 • Skuteviken
 • Fløyen og Fjellveien
 • Skostredet
 • Bryggen
 • Nordnes
 • Sandviken
 • Stemmemyren
 • Stoltzen
 • Lille Lungegårdsvannet
 • Bergen Kunsthall
 • «Den blå steinen»
 • Grieghallen
 • Koengen
 • Svartediket
Om forfatteren og fotografen:

Elise Barsnes er markedsføring, journalist og redaktør i WHIN.

Kine Halland vil innen 2012 sitte på en Bachelor in Graphic Arts. For tiden fokuserer hun på fotografering, både portretter og foto til kunsttrykk for salg. Hun kan kontaktes på kine.halland@gmail.com og hennes Facebookside.

Skriv kommentar