WHIN er et nettmagasin som inspirerer deg til å utforske Norge.

En Café Med Aura

02/ 02/ 2012 under Mat og Drikke

Når turistene etter en 7 timers tur over fjellet fra Oslo stikker hodet ut av Bergen jernbanestasjon, kan de se en liten pittoresk, brosteinsbelagt gate med små sjarmerende trehus på hver side. Dette er Marken, en av de vakreste gatene i Bergen. Går man litt oppover denne gaten retning Bergen sentrum, finner man på høyre side en gul mursteinsbygning bygget i Jugendstil. Dette er Café Aura. Det er noe ved denne bygningen som lokker deg opp de massive mursteinstrappene som omkranser inngangsdøren.(rullestolsbrukere trenger ikke fortvile; det er en trappefri inngang på siden.)

cafeaura5 En Café Med Aura

Dette er en kafe som virkelig står i stil til navnet den bærer. Rommet du kommer inn i har en herlig duft av røkelse, nybrygget kaffe og nylaget mat fra kjøkkenet. Det en slags New Age stemning som slår i mot deg. Om sommeren er det også satt ut bord og stoler til uteservering. Det er et fantastisk å sitte under treet, med en god kopp med kaffe eller en kald drikke på en varm sommerdag.

cafeaura1 En Café Med Aura

cafeaura7 En Café Med Aura

Inne, er interiøret nytt og behagelig. Du kan velge å sitte i vanlige stoler, eller sofa. Lokalet ble nylig renovert og utvidet. Nå kan man også sitte i kjelleren, hvor det er bøker man kan lese i. Her nede er det en litt roligere stemning enn det er i 1.etage. Dette er en kafe det er hyggelig å komme til om du er alene, eller om du kommer i selskap med andre.

cafeaura2 En Café Med Aura

cafeaura6 En Café Med Aura

Menyen består av blingser, baguetter og småretter som egner seg hvis man er her på en snar lunsj. De har også varme middagsretter som lasagne, pasta og supper. Prisene er like hyggelige som lokalet, ingenting overstiger 200 kr. Her er også alt du måtte ønske deg av kaffe og te. Er du glad i te, kan Chai Latte’n de lager virkelig anbefales. De har deilige, nybakte kaker som gulrotkake, suksesskake og brownie, men det som virkelig får meg til å komme igjen er ostekaken og eplekaken de serverer (med is). Prøv dette på en varm sommerdag under treet, med en cortado. Det er slike opplevelser som får meg til å glede meg til sommeren. Cafe`Aura er forøvrig et hyggelig sted å besøke uansett når på året du kommer.
Sist må det nevnes at de ansatte er fantastisk hyggelige og serviceinstilte, og gjør alt de kan for å gi deg god mat, god kaffe og en hyggelig opplevelse.

cafeaura3 En Café Med Aura

Bor du i Bergen eller er på besøk i denne deilige byen, er Café Aura et sted som kan gjøre dagen din enda litt bedre.

cafeaura4 En Café Med Aura

Om forfatteren:

Odd Roald Ravndal er en 26 år gammel selvstendig næringsdrivende fra Bergen. Han driver to Narvesen butikker og er gift.

Skriv kommentar