WHIN er et nettmagasin som inspirerer deg til å utforske Norge.

Drømmer du om å fly?

28/ 02/ 2012 under Kultur

Da kan paragliding være noe for deg!


paragliding1 Drømmer du om å fly?
Flytur i solnedgang, Øvre Eiker.

Paragliding er spennende, rekreerende, opplevelsesrikt, og den enkleste måten du kan fly på egenhånd. En sosial sport for alle over 15 år, fra alle samfunnsgrupper. Mange tror dette er en farlig aktivitet, men det er som veldig mye annet ikke farligere enn du gjør det til selv. Derfor må man gå kurs for å lære seg å bruke utstyret riktig og få litt dypere innsikt i emner som meteorologi og aerodynamikk. Noen klubber kjører intensivkurs hvor du kan bli ferdig i løpet av en drøy uke, men de fleste kjører helgekurs med teoriundervisning en gang i uka. Etter hvert som du får mer erfaring, klatrer du opp lisenstrinnene til å kunne fly både høyt, langt og lenge. Det er fint mulig å fly mange timer og mange mil uten mellomlandinger. Eller sats på akroflyging for de råeste adrenalinkickene.

paragliding4 Drømmer du om å fly?
Pilot koser seg under termikkflyging i Lier.

De fleste klubbene i Norge har et par gratis prøvedager i året, hvor du får en smakebit av å fly ved å prøve i en liten bakke. Eller du kan fly en tandemtur med en sertifisert tandempilot.

paragliding2 Drømmer du om å fly?
Hengflyging i Lier.

paragliding3 Drømmer du om å fly?
Årets første bra tur, Sundvollen.

Kurs i paragliding koster mellom 7.500,- og 10.000,-

Finn din nærmeste klubb, utfyllende info og mer her: http://nlf.no/HGPG

Om forfatteren:

Espen Årshammer er 26 år gammel fra Hokksund, Øvre Eiker. Han begynte med paragliding etter å ha vært på prøvedag hos Hof paragliderklubb for 7 år siden og ble hektet. Han har per i dag hatt 900 flyturer. Han er hjelpeinstruktør med tandemlisens og akrolisens. Han er også medlem av Hof Paragliderklubb og har flydd i Spania, Tyrkia, Danmark, Frankrike og diverse steder i Norge.

Skriv kommentar