WHIN er et nettmagasin som inspirerer deg til å utforske Norge.

Å gjøre i Oslo – tips for besøkende

01/ 02/ 2012 under Reise

Vi har alle vært der; En venn eller slektning som sjelden eller aldri har vært i Hovedstaden kommer på besøk – og gjett hvem som får utfordringen å vise dem rundt? Deg! Det blir som å være turist i egen by – hvor du skal være guide: Hva er spennende, unikt, morsomt eller helt spesielt ved den byen du bor i og som du kanskje farer forbi uten å tenke på det – nesten hver dag? Du vil jo gjerne at de skal oppleve noe å huske og sette pris på når de endelig har kommet på besøk! Shoppe kan man jo gjøre hvor som helst og etterhvert i samme type butikker over hele landet – og det å henge utenfor en kaffebar, eller foran en PC er neppe noe du kan gjøre bare i Oslo!

Fortvil ikke – vi kan hjelpe deg: Først bokmerker du denne siden i fall du skulle trenge huskelapp……… Ferdig? Flott! Dette er jo grunnen til at du klikker inn på siden her – Vi hjelper deg!

Oslos Paradegate: Karl Johan med Spikersuppa:

oslo1 Å gjøre i Oslo  tips for besøkende

Om enn landets største, er Oslo – i alle fall sentrum – er ikke større enn at du når det meste i gangavstand. Skal man bli raskt kjent i byen, ha et holdepunkt å kunne vende tilbake til om man kommer litt på avveie og ikke minst få med seg mye av Hovedstadens historie, er Karl Johan byens hjerte. Gaten har mange butikker for shopping på dagtid og et vell av barer og spisesteder for den tørste og sultne utover ettermiddagen og kvelden.

oslo2 Å gjøre i Oslo  tips for besøkende

Står man på toppen, på Egertorget med Stortinget T-Banestasjon, ser man hele gaten, fra Oslo S i den ene enden til Slottet i den andre. På vegen dit, litt etter Stortinget, kommer Egertorget og i forlengelse av det – helt frem til Nationaltheatret – en av byens grønne lommer med stor tumleplass og fontene, kalt «Spikersuppa». Navnet har den fra at et kjent, gammelt firma; Christiania Spigerverk, som sponset da det ble bygget i 1956 etter planer av arkitekt Arnstein Arneberg.

oslo6 Å gjøre i Oslo  tips for besøkende

Norge med sine merkbare forandringer gjennom de fire årstider, kan tilby noe for enhver smak – året rundt. Oslo er et meget godt eksempel med kort avstand helt fra fjorden med sjøliv opp til Holmenkollen med vakkert tur og ski terreng – kompakt, som i et nøtteskall. Endringer i de fire årstider kommer også godt fram i den nevnte parken med Spikersuppa, hvor du ofte ser barn og unge som kjøler seg ned i fontenen på varme sommerdager, eller danser.

På Oslofjorden til museum og strandliv:

oslo3 Å gjøre i Oslo  tips for besøkende

20 minutter med buss, eller enda bedre: med ferje utover fjorden ligger halvøya Bygdøy med byens beste boligstrøk, men også det mest populære rekreasjonsområdet på vestsiden av Oslo. Det er et av Norge eldste kulturlandskap med en rik historie, har mange vakre parker og skoger samt noen av distriktets mest populære strender – inkludert Huk ordinær- og nudiststrand. Når man snakker om strender og sjø, forestiller de fleste seg sol og sommervarme og for all del: glem ikke å ta med badetøy når du drar på »
sightseeing en sommerdag i Oslo. Etter en vandring med shopping i en hektisk og urban stil, kan det vel være godt med en tur på fjorden og øyene!

oslo4 Å gjøre i Oslo  tips for besøkende

Men om det ikke er sommer og sol, så fortvil ikke – også Bygdøy har mye å by på – året rundt! Først og fremst naturen, med skog og stier og så strendene selvsagt. Husk: det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Så hvis du har sjansen til å besøke Huk, uansett om det er sommer, høst, vinter eller vår: kan du alltid nyte skjønnheten i naturen borte fra det stressende, urbane livet i alt fra vinterjakke med lue, votter og skjerf til lite eller bokstavelig talt ingenting (i reserverte områder).

oslo5 Å gjøre i Oslo  tips for besøkende

Om din(e) gjest(er) ikke er i humør til det eller lar seg blende av skjønnheten i natur og ro, er Bygdøy også stedet for mange museer, som Norsk Folkemuseum, Vikingskipshuset, Frammuseet som viser båten Roald Amundsen brukte på sine polare ekspedisjoner og Kon-Tiki Museet som viser de legendariske ekspedisjonene til Thor Heyerdahl og mange, mange andre museer og minnesmerker.

Som du forstår, det er egentlig ikke noen grunn til å få panikk for oppgaven å vise gjester fra fjern og nær – på alle årstider – rundt i Hovedstaden. I tillegg har byen selvsagt mye, mye mer å by på – alt fra mer kultur og ikke minst mer natur, til konserter og kinotilbud og heller ikke å forglemme disco og uteliv! For de som elsker sistnevnte, er det bare å nevne Aker Brygge og for førstnevnte kan vi raskt nevne Oslos nye operahus og Vigelandsparken!

Hvis du vil vite mer om Oslo som turistby, finne ut hva som skjer i byen de nærmeste dager og uker, bestille billetter eller finne hotellrom, ja så finner du det meste av hva du trenger på VisitOSLOs web-side!

Om forfatteren:

Renny Bakke Amundsen er kreativ, entusiastisk og reisevandt med lang erfaring som nettverksevangelist. Han er senior rådgiver i Dataforeningen og aktiv bruker av sosiale medier. Han blogger om Norge; vår kultur, tradisjoner og historie. Sjekk bloggen hans: http://www.terella.no

2 kommentarer på “Å gjøre i Oslo – tips for besøkende”

 1. Oslo is for me the most beautiful city in the world! I was lucky enough to know Oslo Renny Amundsen’s hand and I have to say is the best ambassador of Norway! Conveys his love for his wonderful culture, customs, cuisine etc. .. I am passionate about Oslo, walking through the streets, breathing the air makes me feel peaceful, feel the peace that only tread the streets and seeing the sky from OSLO!
  I love Oslo
  Hugs from Ibiza – Spain

  Maria Isabel

 2. DianeCA sier:

  Mange kreative og spennende forslag til en dag i Oslo – helt uten shopping altså! Skal prøve dette med alle mine gjester!

Skriv kommentar