WHIN er et nettmagasin som inspirerer deg til å utforske Norge.

101: Kingsley Anowi

16/ 03/ 2012 under Kultur

Det var en fin dag i Bergen med litt yr og svak vind. Jeg vet hva dere tenker, men man trenger ikke sol for å få en fin dag. Jeg satt og koste meg på en fabelaktig kafé sammen med en av de kuleste artistene i Bergen, Kingsley, over en varm sjokolade og deilige skillingsboller.

Kan du fortelle litt om deg selv?
Jeg heter Kingsley Anowi og jeg kommer opprinnelig fra Nigeria i Afrika. Jeg kom til Norge da jeg var 9 år gammel. Jeg har bodd her siden da. Jeg er egentlig norsk, men jeg er bare ikke hvit som majoriteten. Jeg har bodd i Bergen i 22 år og jeg trives og liker meg veldig godt her.

Hva driver du med?
Jeg er artist og jeg jobber med soul, reggae og RnB. Jeg har holdt på med dette i 10 til 12 år.
Jeg er veldig glad i den musikken jeg holder på med akkurat nå. Det skjer ganske mye spennende for tiden. Vi (sammen med Black O) vant en pris i september i fjor, i Oslo. Etter dette har jeg bestemt meg for å begynne å satse mer på musikken min. Sammen med Black O har vi begynt å spille inn en musikkvideo til den låten vi vant med, «Keep On Moving».

Bortsett fra å være artist, jobber jeg på Skjoldtun barnehage. Det synes jeg er kjempekoselig, fordi jeg er utrolig glad i å jobbe med barn. Jeg er glad i å jobbe med ungdommer generelt egentlig, også innenfor musikk og dans. Det er dette som holder meg gående, hvis vi ser bort fra musikken da.

Hva/Hvem er det som inspirerer deg til å lage musikk?
Jeg har en datter på 4 år. Hun er den største inspirasjonen min. Uten henne er jeg absolutt ingenting. Når du har barn opplever du verden på en helt annen måte enn det du gjorde før du fikk barn. Det er hun som inspirerer meg til å fortsette med det jeg holder på med. Hun er min største inspirasjonskilde.

Bortsett fra min datter er Michael Jackson og Bob Marley mine to største inspirasjonskilder. Du må ikke si dette til noen, det er mange som vil hate meg for dette her, men Elton John er også en som har laget mye fin musikk. Jeg liker også musikk fra Sound of Music, Mary Poppins og Brian Addams. Jeg er opptatt av musikk som handler om kjærlighet og urettferdighet. Det er dette jeg er mest opptatt av å skrive om. Hvorfor? Det vet jeg ikke, det er bare dette som opptar meg mest egentlig.

Hva gjør du på fritiden din?
Jeg liker å trene, og jeg liker å danse. Jeg har ikke så mange hobbier utenom musikken, jeg er en person som ikke liker å gjøre for mye på en gang. Jeg har ikke tid og lyst til å gjøre alt på en gang. Ellers er jeg mye sammen med venner og familien min.

Er det en sang som du har laget som betyr ekstra mye for deg?

Det er vel sangen «Keep On Moving» som betyr mest for meg. Denne sangen handler om at uansett hva slags situasjon man måtte møte på i livet, enten det dreier seg om krig, kjærlighet eller at man har blitt mobbet, så må man uansett «fortsette å bevege seg» gjennom livet, «Keep On Moving». Dette er et budskap vi vil spre til folk, både gjennom sangen og gjennom musikkvideoen som vi lager nå.

Jeg har flere sanger som betyr mye for meg, men det er denne som jeg føler har det budskapet jeg vil formidle til mennesker. Jeg må bare finne kvinnen i mitt liv, så kommer den neste sangen jeg skal lage. Jeg skal lage en sang til min datter også, men jeg må bare vente på det riktige tidspunktet, når jeg føler meg inspirert.

Hva synes du om musikkmiljøet i Bergen?
Det finnes utrolig mange flinke artister i Bergen. Jeg tror at folk kommer til å se en forandring i musikkmiljøet. Nye artister vil komme til å markere seg mer i miljøet, slik som Akeron, meg selv, Myrna Braza, Miss Tati og Black O. Det er ganske bra miljø her, men til forskjell fra Oslo er det ikke så mange som prøver å komme sammen for å hjelpe hverandre opp her. Artister bryr seg litt for mye om seg selv, er for ensidige.

Det er mange som lurer på hvorfor ikke jeg er en større artist en det jeg er når jeg har holdt på med dette så lenge. Jeg har ofte brukt mer tid på å hjelpe ungdommer i musikkmiljøet, enn på meg selv. Jeg har vært med på å oppdage nye talenter. Jeg synes det er viktig at de som er flinke og etablerte i musikkmiljøet kan hjelpe de unge og de som ikke har kommet så langt ennå. Jeg synes det er ganske dårlig at musikere i Bergen ikke er flinkere til å hjelpe andre, og det vet jeg de kan bli bedre til.

Hva skjer i fremtiden?
Jeg og Black O holder på å lage et nytt album som jeg håper vi kan få gitt ut i juli. Jeg har konsert den 14. april på VIP Lounge, sammen med Black O, Jabaman & Shift. Og i 20. april er MasterX sin single slipp, der jeg skal opptre med Stig Van Eijk, Black O og mange andre.

kingsley1 101: Kingsley Anowi

kingsley2 101: Kingsley Anowi

kingsley3 101: Kingsley Anowi

Om forfatteren og fotografen:

Charles Ravndal er web og grafisk ansvarlig, redaktør og journalist i WHIN.
Christine jobber som grafisk designer i Bergen

Skriv kommentar